Gezondheidszorg wordt steeds kwalitatiever, maar ook duurder. De ziekteverzekering dekt lang niet alle kosten die gepaard gaan met een ziekenhuisopname, een operatie of een ambulante behandeling. Een opname in het ziekenhuis kan u dus al gauw een pak geld kosten, een zorg waar u op dat moment liever niet aan hoeft te denken. 
 

Hospitalisatieverzekering

Met een hospitalisatieverzekering dekt u zich toch in tegen de kosten van een ziekenhuisopname waarvoor de ziekteverzekering niet tussenkomt. Het is dus eigenlijk een verlenging van uw ziekteverzekering. De hospitalisatieverzekering is in België niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Het kan namelijk heel snel voorvallen dat u met spoed in het ziekenhuis moet worden opgenomen, iets breekt of een zware (en dure!) behandeling moet krijgen. En dan bent u toch liever verzekerd voor al die onverwachte kosten?

Opties voor uw hospitalisatieverzekering

Selecteer zorgvuldig de opties voor uw hospitalisatieverzekering. Zo kunt u kiezen voor een dekking waarbij u bij een ziekenhuisopname met overnachting of zelfs bij een dagopname altijd een eenpersoonskamer krijgt.

Dankzij een goede hospitalisatieverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over risico’s, comfort en het vele papierwerk dat bij een ziekenhuisopname komt kijken. Da’s meteen een zorg minder! 
 

 

Bekijk onze andere verzekeringen:

Ongelukken zijn snel gebeurd en maken al gauw hoge kosten. Laat die zorgen achterwege met een BA-familiale verzekering.

Lees meer

Uw woning of huurwoning optimaal beschermen tegen schade? Een brandverzekering neemt een pak zorgen weg.

Lees meer