w-100

Fixico, de partner die u aan offertes helpt voor het herstellen van uw voertuig

Hebt u net een ongeval gehad en wordt de materiƫle schade aan uw voertuig niet ten laste genomen? Is de schade eerder beperkt? Dan is Fixico de geknipte oplossing, zowel voor uw auto als bestelwagen! Op dit digitale platform kunt u de beste prijzen van de garages in uw buurt vergelijken en, indien u dat wenst, daar uw herstellingen laten uitvoeren. Dit alles in enkele stappen.

w-100

Is de wagen waarmee BOB rijdt omnium verzekerd?

Is de wagen full omnium verzekerd en heeft de eigenaar de verplichte verzekeringen BA Motorrijtuigen, dan hoeven beide partijen zich geen zorgen te maken. De full omnium dekt de materiƫle schade aan de wagen mocht BOB een ongeval in fout hebben. Dat is niet het geval bij een mini omnium die enkel schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren waarborgt. Helemaal gerust ben je als de persoon van wie de wagen is bovendien een bestuurdersverzekering heeft onderschreven die elke toegelaten bestuurder verzekert. Die beschermt iedereen die met de wagen rijdt en vergoedt je eventuele verwondingen.

w-100

Trouwen: Verzekeringen schrappen of samenvoegen?

We geven het toe: het is niet de meest romantische activiteit als kersvers gehuwd koppel, maar nagaan welke verzekeringen jullie dubbel hebben en je dus ook kunt schrappen is wel absoluut een must. Verzekeringen voor gehuwden zijn immers goedkoper dan verzekeringen voor alleenstaanden. Vermijd dus dubbele kosten en voeg je verzekeringen samen. Let er wel op dat je je voldoende verzekert, want gehuwden zijn verantwoordelijk voor elkaar. Wie beslist om te scheiden, schrapt zijn gemeenschappelijke verzekeringen dan weer het best zo snel mogelijk.

w-100

De winter, een zware periode voor je auto

In de winter kan je auto zwaar te lijden hebben onder zout en vuil. Als je dat te lang laat zitten, gaat je wagen roesten. Geef hem dus een complete reinigingsbeurt om dat te voorkomen. Ga voor de poetsbeurt naar de carwash of gebruik, als je het zelf doet, een zachte spons en zachte borstels. Ook een laagje was doet je wagen er meteen beter uitzien. Met een hogedrukreiniger je wagen te lijf gaan, is dan weer een minder goed idee.