Waarom een familiale verzekering afsluiten?

Een ongelukje is menselijk, maar het kan u wel meteen heel wat kosten. U rijdt bijvoorbeeld iemand aan met uw fiets, uw kind schopt een bal door een ruit of uw hond vernielt het gazon van de buren. In die gevallen bent u aansprakelijk voor de schade die voortkomt uit die fout en moet u er dus ook voor betalen. Zelfs als u gaat wandelen met de hond van een vriend en die iemand aanvalt, komt de schuld bij u te liggen. Voor elke fout die u kon voorkomen bent u aansprakelijk en moet u de schade aan derden vergoeden.

De familiale verzekering of BA-familiale beschermt u op zo’n moment tegen hoge financiële kosten - geen overbodige luxe dus, want een stom ongeluk of een onoplettend moment is snel gebeurd. 
 

BA-familiale verzekering

Wat dekt de familiale verzekering?

De BA-familiale verzekering dekt:

  • de lichamelijke en materiële schade die u veroorzaakt bij derden 
  • de lichamelijke en materiële schade die uw kinderen en alle leden van uw gezin veroorzaken bij derden
  • de lichamelijke en materiële schade die uw huisdieren veroorzaken bij derden
  • de lichamelijke en materiële schade die uw gasten, uw huispersoneel en kinderen of huisdieren waar u op past veroorzaken bij derden
  • de lichamelijke en materiële schade die goederen in uw bezit veroorzaken bij derden

Ook als u alleenstaand bent of geen kinderen hebt, is een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering een optie die u zeker moet overwegen. De familiale verzekering is dan wel niet verplicht, maar biedt u wel heel wat bescherming tegen onvoorziene kosten. 

Zolang u thuis woont, bent u gedekt door de familiale verzekering van uw ouders. U moet pas zelf een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid aangaan vanaf u ergens anders dan bij hen gedomicilieerd bent.
 

Bekijk onze andere verzekeringen:

Een ziekteverzekering dekt niet alle medische kosten. Neem geen risico’s en bescherm uzelf met een hospitalisatieverzekering.

Lees meer

Uw woning of huurwoning optimaal beschermen tegen schade? Een brandverzekering neemt een pak zorgen weg.

Lees meer