item-image

Italië is het eerste land dat een attest eist: om toegang te krijgen tot de Italiaanse skipistes moet je sinds 1 januari aantonen dat je over een BA-verzekering (ook wel gekend als de familiale) beschikt. Deze verplichting geldt echter niet voor langlaufpistes.

Attest BA Privéleven: de sleutel die de deuren opent tot de Italiaanse skipistes

Je moet het bewijs dat je verzekerd bent in burgerrechtelijke aansprakelijkheid tonen als je je skipas gaat kopen. Wie zich niet aan deze regel houdt, riskeert een boete tot € 150 per persoon en de intrekking van de skipas. Elke skiër moet kunnen aantonen dat hij of zij gedekt is.

Praktisch: wat houdt deze maatregel in

De familiale verzekering dekt onder andere schade en letsels die jij en iedereen die onder hetzelfde dak woont, als verzekerde, zou kunnen berokkenen aan derden, bijvoorbeeld bij een ongeval op de skipiste. 

Neem zeker contact met ons op om na te gaan of deze waarborg reeds van toepassing is in de huidige polis. Meestal is dat het geval en is een aparte verzekering ter plaatse dus niet nodig.

Met enkele eenvoudige klikken maken wij een attest op in het Engels die je verplicht op zak moet hebben tijdens het skiën.

En denk ook aan een reisverzekering

Eens ter plaatse aangekomen, beoefen je best alle mogelijke sneeuwsporten gedurende de hele periode met de nodige voorzichtigheid, en let op de inspanning! Overschat jezelf niet: een goede fysieke voorbereiding zal je helpen om de risico’s te beperken en om meer plezier te beleven!

Reisbijstandsmaatschappijen (zoals Europ Assistance) stellen vast dat er gewoonlijk meer ongevallen op de pistes plaatsvinden enkele dagen nadat de vakantiegangers ter plaatse zijn aangekomen. Na één of twee dagen oefenen, worden veel (onervaren) skiërs of snowboarders zelfzekerder en beginnen ze meer risico’s te nemen.

Neem dus zeker een reisverzekering op jouw maat!