item-image

De reiswereld heeft het hard te verduren gehad de afgelopen twee jaar wegens de COVID-19 pandemie. Reizen was niet vanzelfsprekend, laat staan er nog maar aan te denken. Verschillende cijfers tonen aan dat de meeste Belgen meer dan ooit klaar staan om weer veilig op reis te kunnen gaan. Hieronder sommen wij drie opvallende reistrend voor 2021:

Vakantie in eigen land

Meer en meer mensen verlangen naar het "platte land" (ce plat pays qui est le mien), de zee of onze mooie Ardennen. Reizigers willen graag buiten de gebaande paden treden om te kunnen genieten van de vrije natuur. En daarvoor kan je dus ook in België terecht, ook al vergeet men dat vaak. We willen meer eenvoudige ervaringen mee maken, zoals tijd doorbrengen in de natuur of met het gezin.

Autovakanties

Terug van nooit weg geweest, maar in 2021 zullen meer mensen kiezen om met de auto te reizen. We zoeken, zoals reeds eerder aangehaald in bovenstaande trend, duidelijk naar andere vakanties dan vóór COVID-19. Onze voorkeur gaat naar kleinschalige locaties, ergens in de natuur of campings, liefst in Europa, waar we dus gemakkelijk naartoe kunnen met de auto.

Flexibiliteit en vrijheid

Reizigers zoeken naar flexibele boekingsmogelijkheden die ten allen tijde aangepast kunnen worden (men weet nooit) en zodra ze die vinden, aarzelen ze niet om onmiddellijk te boeken. Ze laten zich hierbij terug adviseren door een reisprofessional. Daarnaast zijn we algemeen flexibeler geworden dankzij thuiswerk. Workation en staycation zijn populaire termen geworden.

Een goede reisverzekering

Tijdens de coronaperiode is het besef gegroeid dat een goede reisverzekering nog meer van belang is. Naast corona zijn er natuurlijk nog tal van andere zaken waardoor een vakantie in het water kan vallen. Het afgelopen jaar hebben verzekeraars niet stil gezeten en hun dekkingen aangepast die op deze nieuwe trends inspelen. Aarzel niet om ons te contacteren bij jouw zoektocht naar de geschikte formule!