Heeft u een eigen zaak, een bouwbedrijf of verstuurt u regelmatig postpakketten? Dan is een ongeluk nooit ver weg. De kans dat u schade berokkent aan klanten, leveranciers of derden is groot en ook de goederen die u verkoopt of waar u aan werkt kunnen maar beter goed beschermd zijn. Zonder dekking moet de onderneming namelijk alle schade zelf vergoeden, wat er al snel voor kan zorgen dat u voor een enorme onvoorziene kost staat.

Verzekering BA-uitbating

Bescherm uw zakelijk vermogen met de BA-uitbating

Met een verzekering BA-uitbating of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u voor een groot deel beschermd tegen financiële risico’s. Het kan bijvoorbeeld voorvallen dat een medewerker met zijn wagen tegen de bestelwagen van een leverancier botst op de parking van uw bedrijf. Of dat de producten die u opstuurt naar een klant beschadigd toekomen, dat u bij het leveren van een keuken de trap van de klant schendt of dat een bezoeker struikelt over een loshangende kabel in uw winkel. Dan is uw onderneming aansprakelijk en staat u in voor de kosten om de schade te vergoeden.

Om te voorkomen dat u met uw zaak daardoor in financiële moeilijkheden komt, is een verzekering BA-uitbating of beroepsaansprakelijkheidsverzekering dus zeker geen overbodige luxe. Ze vormt als het ware de BA-familiale verzekering, maar dan op zakelijk vlak. Ze dekt:

  • de schade die u als zaakvoerder veroorzaakt bij derden
  • de schade die iedereen die in uw bedrijf helpt (personeelsleden, stagiairs, meewerkende gezinsleden) veroorzaakt bij derden
  • de schade die bij derden veroorzaakt wordt door toedoen van de producten of diensten die u levert of door het bezoeken van uw bedrijfslocatie

Daarbij kunnen derden klanten zijn, maar ook leveranciers of zelfs toevallige voorbijgangers. De BA-uitbating komt niet tussen wanneer er sprake is van opzettelijke schade, fraude of wanneer het gaat om een slecht uitgevoerde opdracht, zoals een misplaatste trap of een verkeerde kleurmenging van de schilder. 
 

Bekijk onze andere verzekeringen:

Als zelfstandige staat u grotendeels zelf in voor uw pensioen. Verzeker een centje voor uw oude dag én geniet van fiscale voordelen met een VAPZ.

Lees meer

Of u nu een winkelpand, horecazaak, praktijk of kantoor bezit: bescherm uw pand optimaal tegen schade en neem onnodige zorgen weg met een brandverzekering op maat.

Lees meer