item-image

Verkoop je je wagen? Wil je je nummerplaat vervangen door een gepersonaliseerde nummerplaat? Dan moet je je nummerplaat laten schrappen. Dat kan gratis via bpost. Wij leggen hieronder beknopt uit hoe je je nummerplaat laat schrappen.

Twee manieren

Het was reeds mogelijk om gratis je nummerplaat af te geven aan het loket van een postkantoor tijdens de openingsuren.

Vanaf 6 januari 2020 is er naast de gebruikelijke postpunten en postkantoren een nieuwe mogelijkheid om een kentekenplaat te deponeren. Sommige postkantoren zullen worden uitgerust met een verzamelbox. Deze boxen zullen gedurende een langere tijdsspanne toegankelijk zijn. De kentekenplaten worden dagelijks opgehaald, behalve in het weekend en op feestdagen. De schrappingsdatum is de werkdag na de ophaling. Deze wordt u dan per post bezorgd. De officiële kentekenplaat (met zegel) moet onverpakt en niet geplooid, worden gedeponeerd, zonder enig ander document.

Het zal niet langer mogelijk zijn om een te schrappen kentekenplaat in een DIV-antenne af te geven. Vanaf 31/03/2020 zullen de verzamelboxen in de DIV-antennes verdwijnen!

Voor de openingstijden en de locatie van de dichtstbijzijnde verzamelbox, ga naar : www.bpost.be/nummerplaten.