item-image

Binnenkort vertrekken velen onder jullie weer op skivakantie en dient de winterpret zich aan. Een goeie reisbijstand is dan geen overbodige luxe. Ook voor de vakanties tijdens de rest van het jaar is dit het geval. Vorig jaar is het aantal medische dossiers in de Alpen met meer dan 30% gestegen. Elk jaar worden er in Europa 65.000 mensen het slachtoffer van een ongeval op de skipistes.

Reisbijstand: de oplossing

Het zal je maar gebeuren dat je net op vakantie dient gehospitaliseerd te worden door ongeval of ziekte. Geen onmiddellijke naasten in de buurt, men moet alles uitleggen in een vreemde taal, een andere werking van de gezondheidszorg en allerhande administratieve stappen die we niet gewoon zijn.  In het buitenland zijn de medische kosten ook vaak duurder dan hier in België en is de datum van terugkeer naar huis onzeker. 

Een goede reisbijstand maakt hier het verschil en zorgt voor de repatriëring van het slachtoffer en zijn naasten, alsook diens voertuig. Ook repatriëring bij hospitalisatie of overlijden van een naaste in België is voorzien. Of wanneer er thuis in België zware schade aan uw woning ontstaat (bv door brand) zal de reisbijstand zorgen dat u weer thuis geraakt. Medische onkosten worden terugbetaald tot soms wel 1.250.000 euro (afhankelijk van de gekozen formule). Zowel bij panne als een auto ongeval komt de reisbijstand tussen. Zelfs als je de foute brandstof hebt getankt, of je sleutels in de wagen hebt opgesloten. 

Bijkomend kan een annulatieverzekering worden afgesloten die financiële bescherming biedt wanneer door onvoorziene omstandigheden de geplande reis niet kan doorgaan.

Slechts één telefoontje en alles wordt geregeld.

Bij Europ Assistance kan u een verzekering op maat afsluiten, naar eigen behoeften en noden. Zo zijn er verschillende formules waaruit er kan worden gekozen en of deze worden afgesloten voor een volledig jaar of enkel voor de periode waarin u daadwerkelijk op vakantie bent. 
Europ Assistance biedt ook business contracten aan die beantwoorden aan de specifieke noden van KMO’s, zelfstandigen, vrije beroepen en ondernemingen.

Vraag gerust meer informatie via mail of spring eens binnen op kantoor, wij helpen u graag verder.