item-image

Is de wagen full omnium verzekerd en heeft de eigenaar de verplichte verzekeringen BA Motorrijtuigen, dan hoeven beide partijen zich geen zorgen te maken. De full omnium dekt de materiƫle schade aan de wagen mocht BOB een ongeval in fout hebben.

Dat is niet het geval bij een mini omnium die enkel schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren waarborgt.

Helemaal gerust ben je als de persoon van wie de wagen is bovendien een bestuurdersverzekering heeft onderschreven die elke toegelaten bestuurder verzekert. Die beschermt iedereen die met de wagen rijdt en vergoedt je eventuele verwondingen.

Geen omnium, maar wel een BOB-waarborg?

De BOB-waarborg of BOB-clausule beschermt BOB en kan spreken van ‘schade door BOB’ of ‘schade als BOB’. Heb je zo’n waarborg, dan kan deze nog verschillen van maatschappij tot maatschappij. Onderzoek de algemene of de bijzondere voorwaarden of er sprake is van schadevergoeding met betrekking tot materiële schade of lichamelijke schade.

Schade als BOB

Voorziet een extra bescherming voor de verzekeringnemer als hij gaat bobben met het voertuig van een vriend(in). Bij een ongeval in fout waarbij BOB aansprakelijk wordt gesteld, keert de verzekeringsmaatschappij van de BOB-waarborg een materiële schadevergoeding uit aan de eigenaar van het voertuig. Is deze BOB-dekking opgenomen in jouw polis dan kun je altijd bobben, ongeacht of je vriend(in) een omniumverzekering heeft.

Schade door BOB

Focust alleen op de bescherming van BOB die met jouw voertuig rijdt. Zo kun je met een gerust hart aan iemand vragen om te bobben met jouw wagen als je geen full omnium hebt. In het geval van een ongeval betaalt de verzekeringmaatschappij van de BOB-waarborg de materiële schade aan je voertuig. Zo bewaar je de vriendschap.

En wat met de CAR-policy?

Bobben of zelf BOB zijn is fantastisch voor de verkeersveiligheid. Maar check vooraf wie er met je bedrijfswagen mag rijden. Meestal kiest een werkgever ervoor om de inwonende partner en/of de kinderen toestemming te geven om met de wagen te rijden. Elke werkgever bepaalt zelf de voorwaarden voor het gebruik van de bedrijfswagen. Die voorwaarden worden meestal in een car policy gezet. Vraag ernaar bij je werkgever als je in je arbeidsovereenkomst geen informatie vindt over het gebruik van de bedrijfswagen.